Sveitsiläisseuralle ikävä takaisku – tehokas Liigastakin tuttu puolustaja pitkään sivussa peleistä

© Kuva: Juha Tamminen

Sveitsin pääsarjassa pelaava EHC Biel-Bienne tiedotti verkkosivuillaan, että joukkueen tehokkain puolustaja Aleksandr Jakovenko joutuu olemaan nivelsiteen repeämän takia sivussa tositoimista useita viikkoja.

Tiedotteen mukaan Jakovenko ei todennäköisesti palaa kaukaloon ennen marraskuun maaottelutaukoa, joten puolustaja ei pelaa ainakaan kuukauteen.

Jakovenkon kausi oli alkanut upeasti. 23-vuotias puolustaja oli tehnyt 16 ensimmäiseen otteluunsa komeat pisteet 4+10=14. Hän on tällä hetkellä joukkueensa kolmanneksi paras pistemies ja löytyy koko sarjan pistepörssistä sijalta 18.

Puolustaja on tuttu myöskin Liiga-jäiltä. Hän edusti Jukureita kahden edellisen kauden ajan. 91 otteluun syntyivät tehopisteet 14+35=49.