Vuoden 2023 NHL-varaustilaisuus on odotetuin miesmuistiin. Connor Bedard ja Matvei Mitshkov keräävät jo nyt enemmän otsikoita kuin ensi vuonna varattavat lupaukset, mutta kamppailuun ykkösvarauksesta nousee kovaa vauhtia kolmaskin pelaaja.

Dalibor Dvorsky säväytti jo kauden alla pelatussa Hlinka Gretzky Cupissa, kun hän pääsi perinteisessä alle 18-vuotiaiden maajoukkueturnauksessa lähelle kaikkien aikojen ennätyslukemia. 16-vuotias slovakialainen on jatkanut seurajoukkueessaan siitä, mihin maansa juniorimaajoukkueessa jäi.

Dvorsky johtaa Ruotsin alle 20-vuotiaiden pääsarjan pistepörssiä 14 ottelussa tulleilla pistelukemilla 12+11=23. 185-senttisenä pelaajana hänellä on kokoetu kilpailijoihinsa nähden, sillä Bedard on 175 ja Mitshkov 178 senttiä pitkä.

Mitshkov on päässyt tällä kaudella KHL-pelien makuun 10 ottelun tehoillaan 2+1=3 junioriliiga MHL:ssä hän on dominoinut kahdeksan ottelun verran pistelukemin 11+7=18. Bedard on aloittanut tämän WHL-kauden edellistä rauhallisemmin keräten seitsemässä ottelussa pisteet 3+2=5 tehotilaston ollessa kahdeksan pykälää miinuksella.