Olisitko uskonut tähän ennen kauden alkua? Yllättävä suomalaisnimi loistaa KHL:n maalipörssin kärjessä: ”On aika näyttää kuka olen ja mihin pystyn”

© Kuva: Leijonat.fi

Yksi KHL-kauden suurimmista yllättäjistä on ollut Vitjaz Podolskin Niko Ojamäki.

Vielä viime kaudella SHL:ssä kiekkoillut suomalaishyökkääjä johtaa tällä hetkellä sarjan maalipörssiä, kun 22 ottelussa on syntynyt peräti 15 maalia.

Ojamäen tuoreista kommenteista onkin aistittavissa, että itseluottamus on tällä hetkellä aivan tapissa.

– Mielestäni KHL on tällä hetkellä vahvin liiga, jossa olen koskaan pelannut. On aika näyttää kuka olen ja mihin pystyn. Minulle tämä on mahdollisuus näyttää itselleni, että pystyn kehittymään ammattilaisena ja nousemaan uudelle tasolle, Ojamäki kommentoi KHL:n verkkosivuilla.

Vielä viime kaudella Ojamäki kiekkoili Ruotsissa Linköping HC:n riveissä, jossa onnistumisia ei tullut samalla tavalla. Hyökkääjä teki 48 ottelussa vain viisi maalia ja antoi 11 maalisyöttöä.

Ojamäen sopimus olisi kattanut SHL-seuran kanssa myös tämän kauden, mutta KHL-option avulla Vitjaz-siirto onnistui jo yhden Ruotsissa vietetyn vuoden jälkeen.

– Seura (Vitjaz) otti minuun toukokuussa yhteyttä sopimustarjouksen kanssa, eikä minun tarvinnut kauaa miettiä, Ojamäki kertoo.