No nyt tuli kehut Panthers-pampulta – Anton Lundell on kuulemma valmis taalaliigaan: “Se ei ole iso yllätys”

© Kuva: Getty Images

Florida Panthersin GM Bill Zito on vaikuttunut siitä, miltä Anton Lundell näytti NHL-joukkueen treenikauden leirillä. Ykköskierroksen varaus hakee paikkaa tarunhohtoisesta, ja Lundell näyttäisi olevan valmis taalaliiga-askiin.

– Uskon näin. Se ei ole iso yllätys niille, jotka ovat tarkkailleet häntä. Hän on iso pelaaja, joka pystyy tekemään tulosta monella tasolla. Hän osaa rakentaa peliä, puolustaa, käyttää kokoaan, luistella vahvasti ja liikuttaa kiekkoa, Zito avasi NHL:n suomenkielisten nettisivujen mukaan.

Lundell vastasi huutoon kenties paremmin kuin hyvin. Vaikka espoolaislähtöinen hyökkääjä on pelannut tähän asti vain kotimaan kaukaloissa, ei pää ole mennyt jumiin.

– Hänen molemmat harjoitusottelunsa sujuivat hyvin. Hän on kypsempi pelaaja kuin monet muut hänen iässään.

Liigassa Lundell esiintyi HIFK:n väreissä, niissä kuuluisissa Stadin kirkkaissa valoissa. Helsinkiläisväreissä vyölle kertyi 128 ottelua ja pisteitä 75 (36+39). Zito nosti esiin tästä hauskan vertauksen.

– Hän on tottunut pelaamaan isoilla areenoilla. En tiedä, kuinka hyvin tunnette Helsingin kiekkomarkkinaa, mutta voin sanoa, että tämä lehdistötilaisuus on pieni verrattuna siihen, mitä Helsingissä pidetään. Hän on tottunut pelaamaan ison yleisömäärän edessä, Zito oli sanonut Floridassa paikallismedian edessä.

Panthers avaa NHL-kautensa perjantaiyönä Pittsburgh Penguinsia vastaan.