Liigajoukkue Sportiin täksi kaudeksi tullut Henrik Eriksson on ollut vaasalaisten yksi ykkösnimistä. Hyökkääjä oli summannut ennen viikonloppua 14 pelissä peräti 11 pistettä (6+5) tehotilaston ollessa komea +9. 31-vuotias laituri pelasi ennen tätä sesonkia perinteisessä ruotsalaisjoukkue Djurgårdenissa Allsvenskania ja SHL:ää kausina 2012-21.

Ruotsalaislehti Aftonbladetin juttu antaa olettaa, että pelaajan arki Djurgårdenissa oli vaikeaa. Joukkueen apukapteeninakin toiminyt hyökkääjä iski viime kaudella SHL:ssä vain kuusi pinnaa 55 peliin.

– Ennen kaikkea on ollut hauskaa löytää peli-ilo takaisin. Sain sieltä sellaisen tarjouksen, joka ei vastannut siihen, mitä olen mielestäni tehnyt seuran eteen. Se oli syy yhteisen ajan loppuun, pelaaja paljasti.

Sportin kultakuuppa on todellakin ollut nyt liekeissä, ja kovien pisteiden – Liigan 14:nneksi paras ennen viikonloppua – lisäksi tehotilasto +9 oikeutti kärkipaikkaa perjantain matsien alla.

– Koin tyhjiötä Djurgårdenista lähdön jälkeen, mutta se täyttyi Sportin tullessa kuvioihin nopeasti. Otin perheeni mukaan uusiin seikkailuihin.

Uudet seikkailut ovat alkaneet myös joukkueen näkökulmasta kovalla tasolla, ja Sport keikkuu sarjataulukossa kirkkaasti keskikastin yläpuolella.

– Toistaiseksi tässä on mennyt erittäin hyvin. Olemme pelanneet hyvää jääkiekkoa ja voittaneet usean pelin.

Ja katkeruutta entistä seuraa kohtaan ei ole?

– Ei, annan sen olla. Nyt keskityn vain siihen, että pelaaminen on hauskaa, ja että Vaasassa oltaisi tyytyväisiä minuun.