Jättiyllätys! MM-kultaleijona pelaa sensaatiomaista KHL-kautta – nousi maalipörssin kärkeen

© Kuva: Leijonat.fi

MM-kultaleijona Niko Ojamäki on noussut kuin puskista KHL:n alkukauden kuumimmaksi hyökkääjäksi.

Viime kaudella Ruotsin SHL:ssä 48 pelissä vain viisi maalia tehtaillut 26-vuotias porilaishyökkääjä sai täksi kaudeksi sopimuksen KHL:n heikoimpiin seuroihin lukeutuvaan Vitjaziin – eikä venäläisseuran ole totisesti tarvinnut katua hankintaansa.

Ojamäki iski keskiviikon 2-3-tappiopelissä Admiralia vastaan tehot 1+1 ja nousi samalla koko sarjan maalipörssin keulille. Hyökkääjä on iskenyt nyt 15 ottelussa tehot 12+5=17. Maalipörssin kakkosena majailee Lukon riveissä Suomen mestaruutta viime kaudella juhlinut, 11 maalia alkukaudesta iskenyt Daniel Audette.

Joukkueena Vitjazin alkukaudessa ei ole kehumista. Se on voittanut 15 pelistään vain neljä, joista kolme varsinaisella peliajalla. Ojamäen siirto suurempaan KHL-seuraan lieneekin enää ajan kysymys.


Kärpät – Ilves | Betsit Kärpille!

Onko Ilves toipunut lauantaisesta rökityksestä vai tuleeko lisää lunta tupaan?