IS: Olli Jokinen haluaa Jukureille pelitavan, jollaista Liigassa ei ole: ”Ei mitään pitkiä kusilenkkejä”

Toni Tuomala
Jääkiekon MM-kisat C Morella.
Kuva: C More

Mikkelin Jukurit on ollut yksi Liigan alkukauden puhutuimmista joukkueista. Iso osa mediahuomiosta voidaan laittaa uuden päävalmentajan, NHL-legenda Olli Jokisen piikkiin.

Työpaikka on Jokiselle uran ensimmäinen ammattilaissarjassa. Ilta-Sanomien haastattelussa Jokinen paljasti, että erityisesti yksi asia Liigassa on yllättänyt hänet.

– Isoin juttu arjessa on ollut se, että pitää todella paljon opettaa itsestäänselviä asioita pelaajille. Ei voi jättää yhtään kiveä kääntämättä tai asiaa sanomatta, koska asiat, jotka ovat minulle, Krivokrasoville ja Surenkinille itsestäänselviä, eivät ole itsestäänselviä pelaajille, Jokinen kertoo Ilta-Sanomille.

– Syöttämistä, laukomista, maalintekoa, miten pysähdytään maalin eteen ja kamppailuihin. Nyt ei puhuta edes pelisysteemistä.

Mitä tulee itse pelisysteemiin, Jokinen haluaa Jukurien erottuvan muista Liiga-joukkueista. Tämä tehdään pelin monilla variaatioilla.

– Treenaamme systeemiä, miten lähdemme omista liikkeelle ja katsomme vähän mitä vastustajat tekevät. Pyrimme tuomaan uusia avauspelaamisen malleja. Treenaamme koko ajan vähän eri juttuja kuin muut, Jokinen sanoo.

– Haluan nähdä stop & go -hokia. Pitää pystyä tekemään pieniä käännöksiä eikä mitään pitkiä kusilenkkejä.

Voita robotti-imuri – arvo 499€!

  1. Vastaa kolmeen nopeaan kysymykseen.
  2. Osallistu arvontaan.
  3. Voit voittaa robotti-imurin, jonka arvo on 499€!
OSALLISTU NYT!
Asenna appi

SuomiKiekko

Suomalaista jääkiekkoa penkkiurheilijoille