Historiakirjat alkoivat paukkumaan heti – supertehokkaalla Aleksandr Ovetshkinilla valtavan kova startti NHL-kaudelle: ”Suorastaan raivoaa”

© Kuva: Getty Images

Washington Capitalsin Aleksandr Ovetshkin avasi kautensa NHL:ssä ryminällä iskettyään NY Rangersin reppuun 5-1-voitossa massiiviset tehot 2+2. Maalitykki pisti nimensä jälleen historiaan parissakin eri kategoriassa.

Osumat olivat venäläiselle NHL:n runkosarjassa 731:s ja 732:s, ja niillä hän paranteli heti kauden kärkeen asemiaan kaikkien aikojen maalipörsissä. Stanley Cup -voittaja keikkuu nyt siinä jo viidentenä.

Taakse jäi 731 häkin Marcel Dionne. Edellä ovat Wayne Gretzky (894), Gordie Howe (801), Jaromir Jagr (766) ja Brett Hull (741).

– Jokaisella tämän tason pelaajalla on jotain tiettyjä vahvuuksia. Ovi on puhdas puhdas maalintekijä. Ovetshkin ei välttämättä maalaa pariin peliin, mutta sitten hän suorastaan raivoaa, Dionne oli kuvaillut NHL:n nettisivuilla.

Lisäksi venäläisestä tuli NHL:n historian neljäs pelaaja, joka on iskenyt vähintään kaksi maalia jopa 150 ottelussa. Gretzky (189), Hull (158) ja Mario Lemieux (154) ovat viettäneet useimmin kahden osuman iltoja.

Ovetshkinin juhlissa kaukalossa nähtiin yksi suomalainen. Rangersin Kaapo Kakko jäi pisteittä, tehotilaston numero painui kaksi pinnaa pakkaselle.