KHL on viime aikoina joutunut vähentämään joukkuemääräänsä seurojen taloudellisten ongelmien vuoksi. Jokereiden toisella kaudella itäisessä mahtiliigassa joukkueita oli 29, kun taas viime kaudella niitä oli 23. Admiral Vladivostok nosti joukkuemäärää täksi kaudeksi yhdellä kappaleella, mutta KHL:n toiminnassa on merkkejä halusta laajentua lähemmäs entisiä lukuja.

Joulukuussa KHL käy näyttäytymässä Yhdistyneiden Arabiemiirikuntien Dubaissa. Kuun neljännen päivän valinta ei ole sattumaa, vaan kyseisenä ajankohtana on Dubaissa järjestettävässä maailmannäyttelyssä Venäjän päivä.

Paikalliseen monitoimihalli Coca Cola Arenaan mahtuu jääkiekko-ottelussa 12 tuhatta katsojaa. Ottelussa kohtaavat perinteinen menestysseura Ak Bars Kazan ja hallitseva mestari Avangard Omsk. Ottelun tarkoitus lienee saada lisää maailmanlaajuista näkyvyyttä, mikä palvelisi liigan laajenemista. Villeimmissä huhuissa on puhuttu jopa Dubaissa toimivasta KHL-joukkueesta.

Yksi aiemmin kaavailtu laajenemiskohde on ollut Uzbekistan, jossa pyöritettiin Venäjän toiseksi korkeimman sarjatason, VHL:n, joukkuetta kaudella 2019-20. Alkuvuodesta 2020 oli puhetta, että Humo Tashkent olisi liittymässä KHL:ään jopa kaudeksi 2021-22, mutta tämä kausi onkin järjestyksessään toinen, jona uzbekistanilaisjoukkue ei ole ollut toiminnassa.