Tamperelaislähtöinen Roby Järventie hakee tällä hetkellä Pohjois-Amerikan AHL:ssä paikkaa tarunhohtoisesta. Ottawa Senatorsin viime vuoden kakkoskierroksen 33. varaus pelaa paraikaa joukkueen farmissa AHL:ää. Bellevillessä tehoja on syntynyt yhden syöttöpisteen edestä.

AHL-joukkueen luotsi Troy Mann oli kehunut Järventietä ylväin sanoin Inside AHL Hockey -sivuston mukaan. Pelaaja debytoi farmissa jo viime kaudella tehtyään neljässä pelissä tehot 2+1.

– Hän on taitava pelaaja, joka pystyy pistämään kiekkoa sisään ratkaisuhetkillä. Järventien kaltainen pelaaja pystyy siihen heikompanakin päivänä.

– Järventie täytti elokuussa 19 vuotta. Hän on yksi AHL:n nuorimpia pelaajia tällä kaudella. Kyllä hän NHL:ssä tulee pelaamaan, ja me odotamme häneltä isoja asioita.

Senators ei ole kuulunut taalaliigassa viime vuosina menestyjien kastiin. Alle 20-vuotiaiden MM-pronssimitalisti voi olla omiaan muuttamaan tätä tilannetta.

– Hän on yksi niistä, joka voi auttaa meitä valtavasti menestyäksemme, Mann jatkoi.

Ennen tämän syksyn ja viime talven AHL-visiittiä laitahyökkääjä Järventie on pelannut vain Suomessa ja Ilveksessä sekä Mestiksessä KOOVEEssa lainalla.