MIKKELI. Nallekarkit eivät menneet tasan Olli Jokisen luotsaaman Jukurien ja Ari-Pekka Selinin Ässien liigakohtaamisessa keskiviikkona. Porilaislauma vei pistepotin voittomaalikisan päätteeksi 4-3, vaikka savolaisjoukkue rummutti kiekkoa etenkin toisessa ja kolmannessa erässä kiekkoa hyökkäyspäässään isolla voimalla.

Toinen erä teki käänteen sillä tavalla, että Jukureita kyykytettiin loistavasta hyökkäämisestä huoliatta kovalla kädellä. Ensiksi mikkeliläisten syntymässä ollut häkki hylättiin videoiden jälkeen, ja perään Jarno Kärjen tekemä 1-2-maali hyväksyttiin.

Erässä vieraiden Linus Söderström joutui torjumaan jopa 13 kertaa Jukurien Oskari Salmisen yhtä vastaan.

– Kai se riippuu joukkueen mielentilasta, että miten tuollaiset hylyt tai hyväksymiset vaikuttavat. Mutta me ei herätty edes niistä. Näistä pitäisi pumpata energiaa, pistepörssin nelosena saldolla 1+6 keikkuva Sakari Salminen arvioi pelin tauottua.

Mikkelissä tehot 1+1 iskeneen olympiapronssimitalistin mukaan Padan päivän ainoa hyvä juttu oli voitto. Myös Jokinen kommentoi peliä lehdistötilaisuudessa – joskin eri mielellä.

– Ässät oli maalipaikoissaan todella tehokas, meiltä kauden paras 60-minuuttinen – oli ehjä peli. Kolme nukahdusta, kolme maalia. Ässät jaksoi puolustaa.

– Mutta kun katsoo tuloksen taakse: Jos pystymme pelaamaan tällä tavoin, niin suunta on oikea meille. Koko pelin maalipaikat menivät meille, toimitimme kiekkoa sinne paljon.

Jokinen muistutti, että jokaisella jutulla on merkityksensä. Nukahduksia tuli.

– Ne maksoivat. Saimme yhden pisteen, kolmekin olisi ollut tarjolla. Kampesimme pelin tasoihin, legenda viittasi joukkueensa nousuun 1-3:stä rinnalle.