Liigassa Oulun Kärppiä työsulkukaudella 2012-13 edustanut puolustaja Jason Demers, 33, ei ole onnistunut löytämään työpaikkaa NHL:stä.

Viime kaudella Arizona Coyotesia edustanut kanadalainen on jopa valmis tinkimään palkastaan, jotta NHL-paikka aukenisi. Tarjouksia ei siltikään ole kuulunut.

– On vaikeita päiviä ja on hyviä päiviä. Yritän vain keskittyä pitämään itseni valmiina ja pitämään huolen siitä, ettei tässä kotona istumisessa tule hulluksi, Demers kertoi GoPhnx-sivuston haastattelussa.

Urallaan pieneen laskukierteeseen ajautunut Demers uskoo vielä olevansa kelvollinen vahvistus NHL-seuroille.

– Tiedän, että olen yhä NHL-puolustaja. Pahinta olisi tässä kohtaa olla katkera ja sanoa, että: ”katsokaa näitä muita pelaajia, jotka ovat saaneet NHL-sopimuksia. Olen parempi kuin he.” Se ei helpottaisi yhtään tehtävääni, NHL:ssä viime kaudella 41 runkosarjaottelussa tehot 0+4 summannut puolustaja kertoo.

Jos NHL:stä ei tule tarjouksia, niin Demers myöntää olevansa valmis jatkamaan uraansa Euroopassa.

– En haluaisi vielä Eurooppaan tässä kohtaa uraani. Haluan yhä pelata NHL:ssä, mutta olen jo visioinut mielessäni, että pelaisin loppu-urani Sveitsissä. Muutama hyvä kaverini on pelannut siellä jo vuosia, ja pidän siitä ideasta, että voisi pitää hauskaa pelaten jääkiekkoa. Siellä on vähemmän pelejäkin ja voisin myös matkustella kesäisin, Demers kertoo.

Demers on tahkonnut NHL:ssä yhteensä 699 ottelua (45+169=214). Veteraanipuolustaja on pelannut urallaan Coyotesin lisäksi San Jose Sharksin, Florida Panthersin ja Dallas Starsin riveissä.