Naisleijonien MM-urakka Kanadan Calgaryssa jatkuu Suomen aikaa varhain sunnuntaiaamuna, kun puolivälierässä vastaan tulee B-lohkon voittanut Tshekki. Maat kohtasivat samassa vaiheessa edellisissä kilpailuissa, ja tuolloin Suomi voitti Espoossa 3-1.

– Tuttu tilanne. Itselle on kiva päästä pelaamaan Tshekkiä vastaan, kun siellä on Brynäsistä joukkuekavereita vastassa, kokenut leijonapakki Rosa Lindstedt virnisteli Jääkiekkoliiton nettisivujen videohaastattelussa.

Sinivalkoiset eivät siis voi lähteä koitokseen takki auki, vaikka vastustaja tuleekin mukaan puolivälieriin niin sanotusta alemmasta alkulohkosta. Esimerkiksi Espoon puolivälierässä kaksi ja puoli vuotta sitten Tshekki oli se, joka nakutti matsin ensimmäisen häkin.

– Tshekissä on tosi taitavia hyökkääjiä. Kiekon kanssa on taitoja, numero 10 on ihan jäätävä luistelija. Meidän pitää olla tarkkana.

– Vähän ollaan moikkailtu seurakaverien kanssa ohimennen. Luulen, että Tshekillä on hyvä pöhinä. Tämä on heidän tärkein peli, tätä kohti he ovat koko kisat tulleet. Meidän pitää olla valmiina alusta asti.

Peli alkaa paikallista aikaa 20.30, joten suomalaiset saavat nukkua pidempään. Sen jälkeen edessä ovat kuulemma normaalit pelipäivän rutiinit.

– Kyllä me pelata osataan. Henki ja taisteluilme pitää saada kohdalleen.

Kahdessa matsissa pelannut 33-vuotias ylöjärveläinen on summannut turnauksessa tehot 0+1=1 (-3). Suomi puolestaan summasi alkulohkossa kaksi voittoa, ja kylkeen tuli pari tappiota kivenkoville pohjoisamerikkaisille, eli Kanadalle ja Yhdysvalloille.

Tshekki veti B-lohkon läpi tappioitta voittaen jokaisen matsin varsinaisella peliajalla. Maaliero muovautui sekin erittäin kovaksi 16-3. Maa on pitänyt nyt nollan putkeen pikkuisen päälle 120 minuuttia.