Tiesitkö tätä? Liigassa jatkavalta entiseltä Tappara-pelurilta suora paljastus vaikeuksista: ”Oli keskinäisiä ongelmia, mitkä saattoivat vaikuttaa..”

© Kuva: Leijonat.fi

Pelicansiin siirtyneen Jiri Smejkalin viime kausi oli Liigassa Tapparan väreissä sanalla sanoen vuoristoratamainen. Oli tehoilua, oli tehojen häviämistä, oli koronakaranteeneja, oli Tapparan tyly jääminen neljänneksi, oli pisteettömät yhdeksän pudotuspeliottelua, oli MM-kisat…

Nyt Smejkal on vaihtanut Tampereen Lahteen. Viime kaudella 48 runkosarjapelissä tehot 9+17=26 (-9) latonut pelaaja muisteli menneitä Pelicansin nettisivujen haastattelussa kertoen julki kenties sellaista, joka ei välttämättä ole suuren yleisön tiedossa.

– Pelasimme maanmieheni Michael Spacekin kanssa Tapparassa alkusyksyllä hyvin yhteen. Marraskuussa saimme kutsun maajoukkueeseen Karjala-turnaukseen, ja kun tulimme takaisin, niin jotain tapahtui. Valmennuksella oli Spacekin kanssa keskinäisiä ongelmia, mitkä saattoivat osaltaan vaikuttaa myös omaan peliini, Smejkal paljasti.

Liigan otteluohjelma muovautui koronakuvioiden takia poikkeukselliseksi.

– Loppuvuodesta 2020 meillä tuli Tapparassa lähes parin kuukauden jakso, jossa pelasimme todella harvakseltaan ja harjoittelimme kuin kesällä konsanaan. Se oli rankka pätkä. Ottelutahdin normalisoiduttua pelini alkoi tuntua jo lähes samalta kuin alkukaudella.

Smejkalille on tulossa iso ruutu Lukas Jasekin rinnalle. Pelicans kuvaili pelaajaansa raudanluja maalinedusjässikäksi, jolta löytyy kaikki ominaisuudet molempiin erikoistilanteisiin.

Vain aika näyttää, missä tshekki nyt menee.