Sieltä tuoreiden NHL-varausten ensimmäinen suomalaissopimus: Sami Heleniuksen pojalle pahvi taalaliigaan

© Kuva: Getty Images

Esimerkiksi CapFriendly-sivustolta käy selväksi, että alle 20-vuotiaiden MM-pronssimitalisti Samuel Helenius on kirjoittanut Los Angeles Kingsin kanssa kolmen vuoden tulokassopimuksen. Pelaaja on Kingsin oma tuore kakkoskierroksen 59. varaus.

Lappu on arvoltaan 925 000 dollari per kausi, ja tulokkaasta puhuttaessa kyseessä on kaksisuuntainen diili. Kenties yllättäen, on Helenius ensimmäinen tuoreimman varaustilaukseen suomalaispelaaja, joka tekee sopimuksen taalaliigaan.

Vaikka legendaarisen Sami Heleniuksen poika pisti nimensä lappuun, ei se tarkoita välttämättä sitä, että nuorempi Helenius nähtäisiin heti välittömästi NHL:ssä. Lähes kaksimetrinen ja vajaat satakiloinen hyökkääjä on ollut valmistautumassa uuteen kauteen seurajoukkueensa, eli JYPin matkassa.

Hyökkääjälupaus sai silti sopimuksen Kingsiin oivaan aikaan. Kesien 2012 ja 2014 Stanley Cup -mestari on ollut viime vuodet kaukana taalaliigan kärjestä, mutta nyt se alkaa hiljalleen olemaan uskottavan oloinen nippu – ainakin lapulla. Joukkueen tuoreimpia hakuja ovat pakki Alexander Edler sekä hyökkääjät Viktor Arvidsson ja Phillip Danault.

Helenius teki viime kaudella ensimmäiset luistimenpiirtonsa liigajäihin 54 ottelussa. Niissä hän takoi oivat tehot 7+7=14.(-16).

Korjaus klo 9.09: Korjattu Heleniuksen virheellinen pelipaikkamaininta puolustajasta hyökkääjäksi.

Florida on valmista kauraa! ⭐️⭐️⭐️⭐️