Winnipeg Jetsin suomalaislupaus Sami Niku on jo pidemmän aikaa ollut jumissa valmennuksen koirankopissa. AHL:ssä suomalaispuolustaja on mättänyt hurjia tehoja, mutta NHL-kokoonpanossa hän ei ole saanut kunnollista mahdollisuutta.

Jo vuoden verran Niku onkin ollut jatkuvien siirtohuhujen kohteena. Winnipeg on yrittänyt löytää lupaavalle suomalaiselle uutta kotia tuloksetta.

Nyt Winnipegin johto voi kuitenkin joutua kääntämään kelkkansa. Seura on tukalassa tilanteessa palkkakaton kanssa, ja Andrew Copp ja Neal Pionk ovat yhä vailla sopimusta.

The Athleticin toimittaja Murat Ates hahmotteli suunnitelmaa, jolla Winnipeg voisi säästää palkoissa Coppin ja Pionkin pitämiseksi. Suunnitelmassa Nikukin saisi huomattavasti suuremman roolin Jetsissä.

– Ainoa paikka rosterissa, jossa minun listani mukaan voisi säästää edes 500 000 dollaria on Nathan Beaulieun (1,25 milj.) treidaaminen tai siirtolistaaminen ja hänet korvattaisiin Sami Nikulla (725 000 dollaria), mutta se olisi pelillinen valinta, joka ei ole linjassa Winnipegin aiempien päätösten kanssa, Ates kirjoittaa.

Nikun kauppaaminen on Atesin mukaan edelleen todennäköisin skenaario. Hänestä luopuminen ei kuitenkaan auta joukkueen palkkakatto-ongelmaa millään tavalla.