NHL-joukkue San Jose Sharksissa pelaava latvialainen laitahyökkääjä Rudolfs Balcers äityi perjantaina aivan hirvittävän koviin liekkeihin jääkiekon olympiakarsinnoissa. Latvia tuhosi Riikan kotijäällä Unkarin 9-0, ja hyökkääjä latoi tiskiin tehot 3+3=6.

Erikoisinta ja samalla huikeinta joukkueen ykkösketjun pelaajan tehoilussa oli se, että kaikki pinnat syntyivät yhden erän ja noin 18 minuutin aikana. Matsi oli kahden erän jälkeen 1-0, mutta kolmannella kaksikymppisellä Unkarin selkäranka katkesi totaalisesti.

Kolmas erä ei muita perustilastoja tuijottamalla tosin ollut mitenkään aivan tolkuttoman erikoinen, sillä esimerkiksi laukaukset kirjattiin Latvialle ”vain” 18-7. Balcers nousi pinnoillaan olympiakarsintojen neljännen vaiheen pistepörssissä kakkoseksi, edellään Tanskan NHL-tähti Nikolaj Ehlers (4+4=8).

24-vuotias San Jose Sharksin oma vuoden 2015 viidennen kierroksen 142. varaus tehoili NHL:ssä viime kaudella 41 ottelussa tehot 8+9=17 (-6). Taalaliigassa hänellä on pelejä vyöllä kaikkiaan 92 kappaletta pistein 14+20=34 (-15).

Latvia ja Ranska ratkovat olympiakarsintojen Riikan lohkon voittajan ja ensi helmikuun lopputurnaukseen etenijän sunnuntaina, Italia ja Unkari pelaavat enää kunniasta.