Mitä GM:t oikein ajattelivat? Tässä ovat NHL:n kesän kehnoimmat sopimukset

© Kuva: Getty Images

NHL:ssä on kesän aikana solmittu monta kallista, pitkää ja ihmetystä aiheuttanutta sopimusta. Vedämme tässä artikkelissa yhteen kesän antia, ja valitsimme huonoimman sopimuksen jokaiselle pelipaikalle.

Maalivahti: Mike Smith, Edmonton Oilers

2 vuotta, 2,2 miljoonaa = 4,4 miljoonaa

39-vuotias Mike Smithin uran parhaat vuodet ovat kaukana takanapäin. Hän suoriutui viime kaudella kelvollisesti Edmonton Oilersin tolppien välissä, mutta menestyäkseen seura tarvitsisi kunnollisen ykkösvahdin.

Jatkosopimus oli odotettu uutinen, mutta sen yksityiskohdat ihmetyttivät. Miksi ihmeessä Smithille maksettiin niin paljon, ja miksi ihmeessä niin iäkkäälle maalivahdille lätkäistiin suoraan kaksivuotinen sopimus? Markkinoilla oli hurja määrä eri vaihtoehtoja. Ilman Edmontonin tarjousta Smith tuskin olisi edes saanut mahdollisuutta jatkaa uraansa.

Puolustaja: Darnell Nurse, Edmonton Oilers

8 vuotta, 9,25 miljoonaa = 74 miljoonaa

Darnell Nursen jatkosopimus on herättänyt runsaasti keskustelua viime päivinä. Nurse on Edmontonin ehdoton ykköspakki, mutta hintaa sopimuksessa on muutama miljoona liikaa. Nurse on kaukana Miro HeiskasenCale Makarin tai Zack Werenskin tasosta.

Nurse itse kommentoi, että ensin hän haki lyhyempää sopimusta. Kun hän näki, millaisia hintoja muut nuoret puolustajat saivat, pitkä sopimus kävi hänelle myös. Mutta miksi ihmeessä Edmonton suostui tähän diiliin?

Hyökkääjä: Alexander Wennberg, Seattle Kraken

3 vuotta, 4,5 miljoonaa = 13,5 miljoonaa

Siitä on jo monta vuotta aikaa, kun Alexander Wennbergistä odotettiin Columbus Blue jacketsin ykkössentteriä. Lopulta ruotsalaisnuorukainen alitti odotukset monta vuotta putkeen ja lopulta hänen sopimuksensa ostettiin ulos.

Viime kaudella Wennberg pelasi Floridassa ja nakutti 56 ottelussa kelvolliset tehot 17+12=29. Palkankorotus oli odotettavissa, mutta miksi ihmeessä Seattle Kraken tarjosi suoraan hänelle kolmen vuoden ja 13,5 miljoonan dollarin sopimusta? Wennberg ei ole antanut mitään näyttöjä, että hän olisi tuon summan arvoinen. Tuskin hänestä käytiin kovaa kilpailuakaan.