Tre Kronor saa ensi vuoden olympiaturnaukseen kaksi nimekästä vahvistusta.

Ruotsin jääkiekkoliitto tiedotti keskiviikkona kahden Stanley Cup- ja olympiavoittajan, Henrik Zetterbergin ja Niklas Kronwallin toimivan tulevissa Pekingin kisoissa joukkueen neuvonantajina. Päävalmentajana kisoissa toimii entinen NHL-pelaaja Johan Garpenlöv.

– Valmennusryhmästä tuntuu erittäin mukavalta, että Niklas ja Henrik haluavat liittyä mukaan olympiamatkallemme. Heidän taitonsa sekä entisinä pelaajina että yksilöinä auttavat suuresti joukkueen valintaprosessissa sekä itse turnauksen aikana, Garpenlöv hehkuttaa lehdistötiedotteessa.

Vuoden 2006 olympiafinaalissa Leijonia kyykyttäneen kaksikon liittyminen Tre Kronorin taustajoukkoihin ei ole Ruotsin jääkiekkoliitolta uusi temppu. Ruotsi on tuonut aiemminkin entisiä maajoukkuelegendoja mukaan taustajoukkoihin isoissa kansainvälisissä turnauksissa.