Ässien paluumuuttaja heti joukkueensa kapteeniksi – “Olen oma itseni tästäkin lähtien”

© Kuva: Juha Tamminen

Poriin kahden ja puolen kauden pituisen ulkomaan visiitin jälkeen palaava Jarno Kärki on kotikaupunkinsa Ässien kapteeni ensi kaudella, joukkue kertoi tiedotteessaan.

Niklas Appelgren, KalPasta tullut Alexander Ruuttu sekä Lukko-hankinta Roni Sevänen seuloituivat apukapteeneiksi valinnalla, jonka teki joukkueen valmennusjohto.

Valinnat on tehty kahtena edellisenä kautena äänestämällä. Nyt joukkueessa haluttiin toimia eri tavalla.

– Äänestämällä valinnat olisi tehty erittäin lähellä liigakauden alkua, koska meillä on vielä niin vähän yhteisiä kokemuksia, päävalmentaja Ari-Pekka Selin kertoi.

​​​​​​​– Nyt saimme rauhoitettua tämän osalta tilanteen ja voimme keskittyä pelaamisen kehittämiseen ja ryhmäytymiseen. Kävimme torstaina ensimmäisen yhteisen keskustelun kapteeniston kanssa ja keskustelut etenivät todella hyvässä hengessä.

Kärki on pelannut Liigassa 258 runkosarjan ottelua tehopistein 73+69=142 (+18), 12 pudotuspeliottelun saldo on 3+1=4 (-7). Patapaidan lisäksi pelaaja on edustanut Suomen pääsarjatasolla Tapparaa 19 matsissa alkukaudesta 2017-18.

– Olen oma itseni tästäkin lähtien. En ole se kaikista äänekkäin äijä kopissa, mutta suu kyllä aukeaa, jos sille tulee tarvetta, pelaaja selvitti.

Ässät aloittaa taipaleensa liigakauden 2021-22 osalta 10. syyskuuta kotikaukalossa Vaasan Sportia vastaan.