NHL:ssä ja KHL:ssä yhteensä reilusti yli 1 000 ottelua pelanneen Andrei Markovin valmentajaura otti äskettäin takapakkia, kun hän joutui puolentoista vuoden pannaan doping-rikkeiden takia. Pelaaja ei ollut testaajien kanssa ennakkoon sovitussa paikassa, ja nyt hinta on tästä kova.

Ex-pelaaja lopetti uransa jo kauteen 2019-20, mutta hän ei ollut infonnut Venäjän antidopingtoimisto Rusadaa hokkarien vetämisestä naulakkoon. Häntä pidettiin siis aktiivina, jonka vuoksi tapaaminen testaajien kanssa oli välttämätön.

– Kukaan ei varoittanut minua siitä, että minun olisi pitänyt infota Rusadaa virallisella kirjeellä, toukokuussa HK Vitjazin kakkosluotsiksi valittu venäläinen hämmästeli.

– Olin lopettanut pelaajaurani!

Nyt luotsiuran alku siirtyy doping-pannan takia peräti 18 kuukaudella.

Markov voitti mittavalla pelaajaurallaan muun muassa KHL-mestaruuden ja maailmanmestaruuden.

Lähteet: Championat, Match TV