TSN:n toimittaja Darren Dreger kertoi aiemmin, että Colorado Avalanchen sekä kapteeni Gabriel Landeskogin sopimusneuvottelut ovat umpikujassa. Palkankorotusta hakeva ruotsalaishyökkääjästä on tulossa vapaa agentti 28. päivä.

Noin 5,5 miljoonaa vuodessa tienannut Landeskog avasi tilannettaan esimerkiksi NHL:n suomenkielisellä sivustolla.

– En pysty valehtelemaan, eli olen pettynyt tilanteen ollessa tässä pisteessä. Epävarmuus on asia, jota en ole aiemmin käsitellyt. Olen tiennyt syyskuun tulevan ja olen tiennyt, että sitten vedän Avs-paidan päälle.

Kaksinkertainen maailmanmestari ja olympialaisten hopeamitalisti on edustanu Coloradoa läpi tämän NHL-uran kaudesta 2011-12. Seuraavalla sesongilla pelaaja nousi Avsin kippariksi, ja sillä tiellä hän on edelleen.

– Saa nyt nähdä, mitä tapahtuu. Toivon edelleen, että voimme sopia hommat purkkiin.

Joukkue ja pelaaja olivat Dregerin mukaan vielä taannoin kaikkea muuta kuin edes lähellä sopimuksen uusimista.

Ruotsalaispelaaja nakutti viime kaudella 54 runkosarjapelissä tehot 20+32=52 (+14), kymmenen pudotuspeliottelun saldo oli 4+9=13 (+1).