NHL:n varaustilaisuus järjestetään tänä vuonna 23.–24. heinäkuuta. Vaikka suomalaisspelaajia ei tänä vuonna odoteta aivan varaustilaisuuden kuumimmille kärkisijoille, löytyy Suomelta silti hyvinkin mielenkiintoisia nimiä.

The Athletic -sivuston toimittaja Jesse Marshall on kiinnittänyt katseensa Pikkuleijonien mukana MM-kisoissa loistaneeseen puolustajaan Aleksi Heimoasalmeen.

Marshall näkee 18-vuotiaan porilaisen pelaamisessa paljon samaa, kuin Pittsburgh Penguinsin tähtipuolustaja Kris Letangissa.

– Jokin päivä Kris Letang ei enää kiekkoile Penguinsissa. Kun katson Aleksi Heimosalmen pelaamista, niin näen Letangin. Hän voisi hyvinkin jäädä Penguinsin saataville toisella kierroksella. Heimosalmi jakaa nuoren Letangin kanssa niin paljon yhtäläisyyksiä, Marshall kertoi Twitterissä.

180-senttinen ja 76-kiloinen Heimosalmi on arvioitu useimmissa draft-kaavailuissa toisen kierroksen tai kolmannen kierroksen varaukseksi. Central Scouting Service arvioi Heimosalmen tulevan varaustilaisuuden 26. parhaaksi eurooppalaispelaajaksi.

Heimosalmi edusti viime keväällä Suomen alle 18-vuotiaiden maajoukkuetta MM-kisoissa. Turnauksessa tehopisteet 2+6=8 kirjannut nuorukainen valittiin MM-turnauksen parhaaksi puolustajaksi.

Heimosalmi pelasi viime kaudella myös Ässien A-junioreissa 35 ottelua tehoin 4+17=21.