Tampa Bay Lightning on jälleen Stanley Cup -voittaja. Se varmisti mestaruutensa voittaen viidennen osaottelun lukemin 1-0.

Ainoasta maalista vastasi kauden puolivälissä NHL:ään läpimurron tehnyt Ross Colton. 24-vuotias yhdysvaltalaishyökkääjä ohjasi Denis Savardin maalille lähettämän kiekon tyhjänä ammottavaan rysään.

Ottelu oli toisinto välierävaiheen ratkaisupelistä. Lightning ja Montreal Canadiens eivät kumpikaan saaneet suurta määrää upeita maalipaikkoja, mutta Bolts oli kliinisempi.

Pudotuspelien arvokkaimmaksi pelaajaksi valittiin Andrei Vasilevski. Venäläismaalivahdista tuli maansa NHL-historian kolmas Conn Smythe -voittaja. Edelliset venäläis-MVP:t olivat Jevgeni Malkin vuodelta 2009 ja Aleksandr Ovetshkin vuodelta 2018.

Vasilevski ei halunnut ottaa kunniaa pystistään, vaan teki eleillään tyylikkäästi kunniaa edessään puolustaneille kenttäpelaajille. Hänen kontolleen voi ehdottomasti laittaa toisen finaaliottelun, jossa hän torjui 42 Canadiensin 43 laukauksesta.

Stanley Cup -voitto oli Lightningin seurahistorian kolmas. Ensimmäisen kerran Tampa Bayn kiekkoylpeys juhli mestaruutta vuonna 2004.