NHL:n varaustilaisuuden ykköskierros ei jäänyt suomalaisittain miksikään huikeaksi tapahtumaksi, sillä 32 ensimmäisen pelaajan joukossa taalaliigaan ei mennyt yhtäkään sinivalkoista soturia.

Columbus Blue Jacketsin GM Jarmo Kekäläinen sen sijaan on ottanut roolia viikonloppuna. Kekäläinen kauppasi ykköspakki Seth Jonesin Chicago Blackhawksiin ja tilalle tulivat Adam Boqvist ja Jake Bean. Ykköskierroksella Columbus varasi lisäksi kolme pelaajaa.

Kent Johnson (5.), Cole Sillinger (12.) ja Corson Ceulemans (25.) ovat joukkueen tulevaisuuden nimiä.

– Tässä päivässä oli tavallaan katkeransuloinen maku, mutta saimme paljon aikaan. Saimme varattua juuri ne pelaajat, jotka olivat kiikarissamme. Olemme heistä innoissamme, Kekäläinen sanoi esimerkiksi NHL:n suomenkielisellä nettisivuilla.

Esimerkiksi Johnsonia suomalainen kuvaili erittäin taitavaksi peluriksi ja pelinrakentajaksi. Tulossa voi olla vielä muitakin timantteja, sillä Kekäläisellä on vielä kuusi varausvuoroa.