Kanadalainen Dominique Ducharme, 48, nousi Montreal Canadiensin päävalmentajan paikalle helmikuussa Claude Julienin ja Kirk Mullerin tilalle. Loppu olikin sitten historiaa, kun Habs rynni sensaatiomaisesti NHL:n finaaleihin asti. Vaikka Stanley Cup meni Tampa Bay Lightningille, ei Montrealissa kannata olla allapäin.

Joukkueen suomalaispelaajat Joel Armia ja Jesperi Kotkaniemi kehuivat joukkonsa kovaan temppuun johtanutta luotsia vuolain sanoin NHL:n suomenkielisen sivuston haastattelussa.

– Olen työskennellyt hänen kanssaan kolme kautta, ja hän todella osaa tehdä pienet asiat oikein. Hän teki hyvää työtä päävalmentajana ja sai aikaan myös tuloksia, Kotkaniemi kehui seuraan tämän kanssa samaan aikaan tullutta luotsia.

– Hän on tehnyt erittäin hyvää työtä valmennuksessa. Jokainen meidän pelaaja osti hänen pelisysteeminsä ja pelasi joukkueen eteen. Pudotuspeleissä kaikki palikat osuivat paikoilleen, Armia komppasi.

Porilaislähtöinen Kotkaniemi pelasi pudotuspeleissä 19 ottelua pistein 5+3=8 (-5). Vaikka hyökkääjä oli sivussa kaksi viimeistä peliä, ei hän lytännyt luotsiaan.

– Toivottavasti työskentelemme yhdessä myös tulevaisuudessa. Olin todella pettynyt, etten voinut auttaa joukkuettani kahdessa viimeisessä ottelussa.

LUE MYÖS:
Matiss Kivlenieksin äiti muisteli poikansa puheita uran varrelta – “Hän omisti elämänsä jääkiekolle”