Kanadalaislupaus Logan Mailloux, 18, kertoo jättäytyvänsä pois vuoden 2021 NHL:n varaustilaisuudesta Ruotsissa tapahtuneen välikohtauksen takia.

Ruotsissa nousi viime marraskuussa iso kohu, kun tapahtuma-aikaan 17-vuotias jääkiekkoilija jäi kiinni tytön salakuvaamisesta suuseksin aikana ja kuvien välittämisestä joukkuetovereilleen Snapchat-sovelluksen avulla.

Uhri oli seksuaalisessa kanssakäymisessä omasta tahdostaan, mutta ei ollut tietoinen kuvaamisesta.

Tapausta käsiteltiin Ruotsissa rikosoikeudessa asti ja syylliselle langetettiin lopulta erinäisistä rikkomuksista kymmenien tuhansien kruunujen sakot.

Syylliseksi todettu Mailloux on nyt tullut julkisuuteen NHL:n varaustilaisuuden kynnyksellä ja tunnustanut kaikille tekonsa.

Puolustajalupaus pyytää NHL-seuroja jättämään hänet varaamatta ensi viikolla pidettävässä varaustilaisuudessa.

– NHL-varaus on etuoikeus ja kunnia, jota ei tehdä kevyin perustein. NHL-varaus on yksi pelaajan uran kohokohtia ja nyt tilanteeni huomioiden, koen etten ole osoittanut tarpeeksi kypsyyttä tai luonnetta, jotta voisin ansaita sen etuoikeuden, Mailloux kertoi Twitterissä.

OHL:ssä London Knightsia ensi kaudella edustava Mailloux oli DailyFaceoff-sivuston mukaan kaavailtu varaustilaisuudessa jopa ensimmäisen tai toisen kierroksen varaukseksi. Jotkut NHL-seurat pitivät häntä ikäluokkansa 15-33 parhaan lupauksen joukossa.

DailyFaceoffin tietojen mukaan useat NHL-seurat ovat tapauksen jälkeen asettaneet Mailloux’n ”jätetään varaamatta” -listalleen. Osa NHL-seuroista oli yhä valmis varaamaan hänet, kunhan se sopii seuran omistajaportaalle ja presidentille. Jotkut NHL-seurat olisivat taas valmiita varamaan Mailloux’n ”oikealla hetkellä”.

191-senttinen ja 97-kiloinen puolustaja pelasi viime kaudella lainalla Ruotsin kolmanneksi korkeimmalla sarjatasolla (HockeyEttan) SK Lejonin joukkueessa. Hän teki viime kaudella 19 ottelussa pisteet 7+8=15.

Lähde: Dailyfaceoff.com, Frank Seravalli