Siirtopommi! IL: Mikko Koivu Nuorten Leijonien valmentajaksi

© Kuva: Getty Images

Leijonien pitkäaikainen kapteeni Mikko Koivu liittyy tulevalla kaudella alle 20-vuotiaiden maajoukkueen valmennusryhmään, uutisoi Iltalehti.

38-vuotias Koivu korvaa valmennusryhmässä omilta maajoukkueen pelivuosiltaan tutun tutkaparinsa Tuomo Ruutun, joka sai ensi kaudeksi unelmapestin Florida Panthersin valmennusjohdosta.

Nuorten Leijonien valmennusryhmän muodostavat ensi kaudella Koivun sekä päävalmentaja Antti Pennasen lisäksi Antti Miettinen, Ville Mäntymaa ja Miika Elomo. Maalivahtivalmentajana toimii Juha Lehtola ja GM:nä Kimmo Oikarinen.

Leijonat MM-kultaan keväällä 2011 kipparoinut Koivu pelasi 16 kautta kestäneellä NHL-urallaan 1035 runkosarjaottelua ja merkkautti niissä 711 (206+505) tehopistettä. Turkulainen toimi 11 kauden ajan Minnesota Wildin kapteenina ennen viime kauden pikavisiittiään Columbus Blue Jacketsissa.