Pitkä ura päätökseen! Tshekkiläiskonkari lyö hokkarit naulaan

© Kuva: Ilari Isotalo

Ammattilaisuransa jo 2000-luvun alussa aloittanut tshekkiläishyökkääjä Jiri Novotny on päättänyt lopettaa pelaajauransa tähän.

Kokenut MM-kisakävijä on nähty edustamassa Tshekkiä peräti kahdeksassa eri turnauksessa. Hän oli mukana keväällä 2010, kun Tshekki voitti edellisen maailmanmestaruutensa. Lisäksi mukaan tarttui kaksi pronssimitalia kahdesta seuraavasta turnauksesta. Viimeiset kisat mies pelasi keväällä 2015, jotka olivat myös Tshekin kotikisat.

37-vuotias konkari on Buffalo Sabresin ensimmäisen kierroksen varaus kesältä 2001. NHL:ssä hän pääsi pelaamaan 193 ottelun verran Sabresin, Washington Capitalsin sekä Columbus Blue Jacketsin riveissä. Noissa matseissa syntyi 51 pistettä.

Novotny pelasi urallaan myös AHL:ssä, KHL:ssä, Tshekin Extraligassa sekä viimeiset kolme kautta Sveitsin National Leaguessa. Hän toimi viime kaudella HC Ambri-Piottan varakapteenina iskien 46 otteluun pisteet 4+11=15.