Kärpät elätteli toiveita viimeiseen asti, mutta nyt se on varmaa. Pekka Rinne lopetti uransa jääkiekkoilijana, eikä täten tule pelaamaan kärppänutussa ensi kaudella.

Oululaisjoukkueen täytyy siis miettiä uutta vaihtoehtoa maalinsa suulle. 19-vuotias Joel Blomqvist lienee vielä epävarma kortti ykkösvahdiksi, joten etsinnässä lienee kokeneempi veräjänvartija. Tässä muutama vapaana oleva vaihtoehto Kärppien tolppien väliin.

Veini Vehviläinen

24-vuotias Veini Vehviläinen olisi helppo valinta, mutta hänen oleminen vapaana ei ole selviö. Ura Pohjois-Amerikassa ei ole kerennyt edes kunnolla alkaa, joten NHL-unelman tavoittelun voi kokea olevan vielä kesken. Lyhyt rupeama rapakon takana ei ole mennyt toistaiseksi kuin elokuvissa, joten kaksinkertaisen Liigan parhaan maalivahdin paluu Suomeen ei ole täysin mahdoton.

Christopher Gibson

Toinen varteenotettava kotimainen vaihtoehto olisi Christopher Gibson. Tuoreeltaan Stanley Cup -pokaalia kolmosvahtina nostamaan päässyt 28-vuotias maalivahti on pelannut pitkän uran Pohjois-Amerikassa, mutta NHL:ssä peliaika on jäänyt 16 otteluun. Ura voi hyvinkin jatkua Euroopassa, ja Kärpät olisi potentiaalinen vaihtoehto.

Adam Huska

Adam Huska ei olisi takuuvarma ykkösvahti, mutta olisi Dinamo Minskiin lähteneen, myös slovakialaisen, Patrik Rybarin tyylinen haku tolppien väliin. 24-vuotiaana maalivahtina hän on pelannut NHL-tulokassopimuksensa loppuun, ja olipa Huska myös edustamassa maataan tämän vuoden MM-kisoissakin. Pohjois-Amerikassa hän on torjunut kiekkoja lähinnä AHL-tasolla.

Ivan Kulbakov

Toinen maajoukkuepeleistä tuttu maalivahti on Ivan Kulbakov. Valkovenäläisen esiintyminen nuorten MM-kisoissa vuonna 2016 ansaitsi hänelle sopimuksen Yhdysvaltojen kovimpaan juniorisarjaan, USHL:ään, jossa hän pelasi tarpeeksi hyvin saadakseen NHL-sopimuksen. Nyt 24-vuotias kassari on pelannut toisen kautensa Euroopassa, ja pääsi KHL:ään 12 ottelussa kohtuullisin tilastoin.