Tampa Bay Lightning on jälleen Stanley Cupin voittaja viime vuoden tapaan. Se kaatoi Montreal Canadiensin viidennessä ottelussa lukemin 1-0, otteluvoittojen mennessä joukkueelle 4-1.

Moni Tampan riveistä voitti nyt toisen mestaruuden putkeen. Joukkueen nelosketjun työmies Patrick Maroon sen sijaan voitti jo kolmannen peräkkäisen Cupin, sillä mies oli voittamassa myös St. Louis Bluesin mukana vuonna 2019.

Kolmen peräkkäisen mestaruuden suora kahdessa eri joukkueessa nosti 33-vuotiaan hyökkääjän hyvin harvalukuiseen porukkaan. Vain kolme pelaajaa on aiemmin pystynyt parempaan eli voittamaan neljä kertaa putkeen. Viimeksi tämä on tapahtunut kausilla 1961-64, kun tempussa onnistui Ed Litzenberger.

NHL Public Relations

@PR_NHL
That’s a 3⃣-peat for @patmaroon!

Maroon is the first player to win the #StanleyCup in three straight years since multiple players did so with the 1980s New York Islanders dynasty.

#NHLStats: media.nhl.com/public/news/15…