Montreal Canadiensin kausi tuli päätökseen hetki sitten. Se päättyi tappioon Tampa Bay Lightningille Stanley Cup -finaaleissa.

Kauden päätteeksi joukkueen GM Mark Bergevin ja päävalmentaja Dominique Ducharme vastailivat median esittämiin kysymyksiin koskien sekä viime kautta että tulevaisuuden näkymiä. Ducharme kehuikin suomalaishyökkääjä Jesperi Kotkaniemen otteita tämän nuorella NHL-urallaan. Hän näkee myös Kotkaniemen tulevaisuuden valoisana seurassa.

– Jos katsomme hänen kolmea viimeistä vuotta, näemme kehityksen. Hän on pelannut jo 200 peliä. Hänen ikäisiään pelaajia on useita, jotka eivät ole pelanneet vielä peliäkään. Nyt on hänen aika käyttää sitä oikealla tavalla. Rakastamme sitä, mitä KK teki. Hän on ottanut suuria askeleita eteenpäin ja luulen, että hän ottaa tästä jälleen ison harppauksen eteenpäin. Työskentelemme hänen kanssaan. Haluamme, että hänestä tulee hallitseva pelaaja ja että hän hyödyntää kaiken potentiaalinsa. Olemme käyttäneet aikaa selittääksemme hänelle, miten näemme asiat. Olen varma, että kun hän tulee takaisin, hän on ottanut suuren askeleen eteenpäin, Ducharme kehui Canadiensin verkkosivujen mukaan.

Canadiens varasi Kotkaniemen kesällä 2018 koko varaustilaisuuden kolmantena pelaajana. NHL-otteluita hän on nyt pelannut kolmen kauden aikana 200 kappaletta ja niissä on syntynyt 74 pistettä.