Yliopistosarja NCAA:ta yhdysvaltalaisessa Univ. of Michigan -joukkueessa viime kaudella pelannut Owen Power on NHL:n ykkösvaraus vuosimallia 2021. Alkukesän MM-kisoissa Kanadan väreissä maailmanmestaruuden voittanut peluri päätyi täten Buffalo Sabresiin.

Lähes kaksimetrinen ja vajaat satakiloinen pakki oli pitkään ja monen asiantuntijan papereissa ykkösvaraus, joten lauantaiyö ei tarjonnut mitään jättimäistä sensaatiota.

Kakkosena meni jenkkisentteri Matthew Beniers uusimman tulokkaan, Seattle Krakenin riveihin ja kolmosena kanadalainen keskushyökkääjä Mason McTavish Anaheim Ducksiin.

Euroopan kärkinimiksi nousi ruotsalaiskaksikko Simon EdvinssonWilliam Eklund. Pakki ja hyökkääjä päätyivät kuudentena ja seitsemäntenä Detroit Red Wingsin ja San Jose Sharksin leiriin.

Suomalaisittain avauskierros ei ollut juhlaa, ja kenties mielenkiintoisin tapaus löytyi 26. riviltä. JYPissä Liigaa viime kaudella pelannut Carson Lambos päätyi Minnesota Wildin haaviin. Hän pelasi hurrikaanipaidoissa kaksi matsia pisteittä, JYPin A- ja B-junioreissa saldo oli 15 pelissä 2+12=14.

Ykköskierros oli kesken, muutamaa huutoa vaille valmis tämän jutun julkaisuhetkellä.