Montreal Canadiens aiheutti NHL-maailmassa kohun viime lauantain varaustilaisuudessa. Viime kauden finalisti varasi vuorollaan kanadalaispuolustaja Logan Maillouxin joukkueeseensa.

Joukkueen toiminta tyrmättiin täysin kaikkien toimesta. Mailloux oli tuomittu seksuaalirikoksesta Ruotsissa viime joulukuussa. Asia oli julkista ja Mailloux itse toivoi, että häntä ei varattaisi tänä vuonna.

Canadiensia toive ei kiinnostanut, vaan joukkue nappasi pelaajan verukkeella ”joku muu sen olisi tehnyt jokatapauksessa”.

Organisaatiota on kritisoitu rajusti valintansa takia. Kommenttejaan on tarjonnut myös Kanadan pääministeri Justin Trudeau.

– Elinikäisenä ”Habs”-fanina olen todella pettynyt joukkueen valintaan. Minusta tämä on todella harkitsematonta Canadiensilta. Heillä on paljon selitettävää Montreal-kannattajille ympäri maailmaa, Trudeau kommentoi Sportsnetin mukaan.