NHL-seuran pamppu kummasteli kakkoskierroksella varatun suomalaislegendan pojan erityisosaamista: “On jo NHL-tasoa”

© Kuva: Getty Images

Järvenpäässä vuonna 2002 syntynyt Samuel Helenius sai viikonloppuna ison askeleen kohti taalaliigaa, kun 2010-luvun kaksinkertainen Stanley Cup -voittaja Los Angeles Kings varasi sentterin NHL:ään kakkoskierroksella 59. numerolla.

Kingsin kykyjenetsijöiden päälliköihin kuuluva Mark Yannetti ihmetteli seuran nettisivuilla Heleniuksen luistelukykyä, vaikka pelaajalla on kokoa roimasti.

– Hänen luistelu on jo NHL-tasoa. Mutta kun hänen kroppansa ottaa jalat mukaan, voimme saada hänestä keskimääräistä paremman luistelijan.

Urallaan kovaotteisena pelurina tutuksi tulleen, Liigassa yli 400 ja NHL:ssä 156 matsia pelanneen Sami Heleniuksen poika on raamikas hänkin. Vuodenvaihteessa alle 20-vuotiaiden MM-pronssia juhlinut hyökkääjä on kaksimetrinen ja lähes satakiloinen järkäle.

– Samuel pelaa kovaa ja painavaa kiekkoa, eikä taistelutahtoa ja fyysisyyttä puutu.

Pelaajan viime kausi meni JYPin liigajoukkueessa ja alle 20-vuotiaiden maajoukkueen matkassa. Liigassa saldo oli 7+7=14 (-16) ja nuorten MM-kisoissa 2+2=4 (+2).

– Nuorten MM-kisoissa hyökkääminen ei ehkä ollut hänen pelaamisen pääasia, mutta onhan hänellä esimerkiksi todella hyvä laukaus. Näemme Heleniuksen kaltaisen pelaajan tuovan hyökkäysvoimaa kakkos-kolmosketjuun.


TALLETA TÄNÄÄN 10€ JA SAAT 60€ PELIRAHAA!

1. Avaa pelitili Nordicbetille
2. Aktivoi bonus ja talleta 10€
3. Tilillesi lisätään 50€ ja voit hakea voittoja yhteensä 60 eurolla

K18 | S & E voimassa | Pelaa vastuullisesti – Peluuri.fi | BML Group Ltd. on MGA:n lisensoima MGA/CRP/108/2004