Montreal Canadiens tiedottaa tehneensä kolmevuotisen jatkosopimuksen päävalmentaja Dominique Ducharmen kanssa. Mies oli johdattamassa Canadiensin kuluneella kaudella Stanley Cupin finaaleihin.

Ducharme nousi kesken kauden apuvalmentajan tontilta potkut saaneen päävalmentaja Claude Julienin tilalle. Vallanvaihto tapahtui helmikuun 24. päivä. Ducharme oli toiminut seuran apuvalmentajana myös kahden edellisen kauden ajan.

– Dominique on onnistunut asettamaan järjestelmänsä paikoilleen ja vakiinnuttamaan asemansa päävalmentajana hyvin epätavallisella kaudella haastavissa olosuhteissa. Vaikka joukkueemme on kokenut kohtuullisen osuutensa vaikeuksista, hän on osoittanut hyvin myös tilanteen hallintaa olemalla rauhallinen ja hyvä johtaja. Nämä ovat tärkeitä ominaisuuksia, joita etsimme päävalmentajasta, ja hän ansaitsee täyden mahdollisuuden johtaa joukkuettamme ja viedä sen uudelle tasolle, Canadiensin toimitusjohtaja Marc Bergevin kommentoi seuran verkkosivuilla.

48-vuotias Ducharme oli ensimmäinen päävalmentaja sitten vuoden 1993, joka vei Canadiensin finaaleihin. Kaikkiaan hän on seuran historian 31. päävalmentaja.