Jääkiekkomaailman himotuin pytty, Stanley Cup -pokaali on taas ottanut tapansa mukaan osumaa mestaruusjuhlissa. Palkintoon toisen kerran kurottanut Tampa Bay Lightning oli saanut kannun solmuun, ja tästä nousi rapakon takana jonkinlainen kuhina.

Erikoisen lommosta tekee se, että sen aiheuttaja on jo kolmannen kerran peräkkäin mestaruutta juhlinut Patrick Maroon – pokaalin kokenut käsittelijä. Pelaaja paljasti tämän Tampa Bay Timesille haastattelussa, jossa mestari tuntui käyvän jokseenkin lämpöisenä. Taustalla on se fakta, että Maroon yritti nostaa märkää kannua, kunnes hän kaatui pokaalin livettyä.

– Ihmiset sanoivat sen olleen epäkunnoittavaa – mutta se on p*skapuhetta. Jos ihmisellä on edes pienet aivot, ymmärtää tämä olleen sen märkä. Silloin ei tulisi mietittyä sen tahallista heittelyä, St. Louis Bluesissa kerran ja Tampassa kahdesti juhlinut peluri latasi.

– Emme me sitä heitelleet, emme ole olleet epäkunnioittavia pokaalia kohtaan. Kyseessä oli vahinko ja satutimme itseämmekin. Minun selkä on ollut kipeä läpi päivän, hyökkääjä jatkoi vuodatustaan.

Kansa näki lommolla olleesta kannusta kuvan somessa – ja kuvan ottaja on nyt etsinnässä. Kyseinen otos on bileistä, joihin vain pelaajien perheet olivat tervetulleita.

Maroonilla on aihetta iloon kiekon lisäksi juurikin perhe-elämässä, kun hänen vaimo Francesca odottaa lasta.

Kannullakin on kaikki suhteellisen hyvin. Sen virallinen suojelija Phil Pritchard kertoi, että näyttävälle pokaalille on käynyt pahempiakin asioita. Korjaaminen on kuulemma helppo homma.

LUE MYÖS:
Vahvistus tuli: NHL:ssä uskomattomassa putkessa oleva pakki lähtee joukkueesta kesken sopimuskauden