Andrei Markovin valmennusura ei alkanut erityisen hyvin. Tai no, se ei alkanut ollenkaan.

Osana antidoping-säännöksiä vaaditaan tieto pelaajan tai valmentajan olinpaikasta tunnin ajan joka päivä mahdollista testaamista. Testaajat tulivat Markovin ilmoitettuun paikkaan, tämän kotiin, mutta hän ei ollut siellä tänä aikana.

Rikkomuksen hinta on kova. Ensimmäistä kauttaan valmentajana aloittamassa ollut 42-vuotias ex-puolustaja ei pääsekään toimimaan apuvalmentajana Vitjaz Podolskissa, vaan valmennusuran aloitus siirtyy ainakin puolella toista vuodella.

Markovin ura pelaajana oli mittava. Hän pelasi 990 NHL-ottelua sekä 379 ottelua KHL:ssä sekä sitä edeltäneessä Venäjän Superligassa. Seurajoukkuemenestystä tuli yhden KHL- ja kahden Venäjän mestaruuden verran.

Maajoukkueessa hän on käynyt läpi kolmet olympiakisat, viidet MM-kisat, kaksi World Cupia, kahdet nuorten MM-kisat ja yhdet poikien EM-kisat. Palkintokaapista löytyy miesten MM-kulta ja kaksi -pronssia sekä alle 20-vuotiaiden MM-hopea ja -pronssi. Markovin peliura päättyi kauteen 2019-20.