Ruotsalaisvahti näytti epäilijöille kaapin paikan! Vegasin valmentajan uhkapeli palkittiin suurella voitolla

© Kuva: Getty Images

Robin Lehner teki voitokkaan paluun Vegas Golden Knightsin tolppien väliin. Ruotsalaisvahti johdatti 27 torjunnallaan joukkueensa 2-1-jatkoaikavoittoon Montreal Canadiensin vieraana.

Kyseessä oli 29-vuotiaan Lehnerin ensimmäinen ottelu aloittavana maalivahtina viimeiseen 21 päivään. Vegas-valmentaja Peter De Boer yllätti siirtämällä ruotsalaisen aiemmat ottelusarjan pelit avanneen Marc-Andre Fleuryn paikalle.

Vegasin toinen sankari oli jatkoajalla pelin ratkaissut Nicolas Roy. Sentteri siirsi Carey Pricen tuplatorjunnan jälkeen irtokiekon reppuun Jesperi Kotkaniemen seuratessa selällään vierestä epäonnistuneen blokkausyrityksen jälkeen.

Vierailla maalinteossa onnistui myös kolmannessa erässä William Karlssonin tarjoilusta osunut Brayden McNabb. Paul Byron viimeisteli Montrealin ainokaisen toisen erän lopun läpiajosta.

Canadiensin suomalaishyökkääjät Kotkaniemi, Joel Armia ja Artturi Lehkonen jäivät kaikki ilman tehopisteitä.

– Robin on tehnyt kaikkensa pitääkseen itsensä valmiina. Hän on äärimmäinen ammattilainen ja ennen kaikkea loistava joukkuetoveri. Hän on aina valmis astumaan kaukaloon ja pitämään hauskaa joka päivä, Vegas-puolustaja Zach Whitecloud kehui otteluvoiton torjunutta Lehneriä lehdistölle.

Ottelusarja jatkuu tiistain ja keskiviikon välisenä yönä Vegasissa.