Onko tässä NHL-varaustilaisuuden suurin yllättäjä? ”Paras maalivahtilupaus sitten Carey Pricen”

© Kuva: Getty Images

Tämän kesän NHL-varaustilaisuudesta odotetaan poikkeuksellisen tasaista. Muutaman huippulupauksen jälkeen pelaajien taso on todella tasainen ja varausjärjestyksessä saadaan nähdä isoja yllätyksiä, kun seurat varaavat omat tarpeet edellä, kun selvää paremmuusjärjestystä ei ole.

Yksi tilaisuuden isoimmista yllättäjistä saattaa olla kanadalaisvahti Sebastian Cossa. 18-vuotias Cossa on jo 197-senttinen, joten raamit moderniksi maalivahdiksi ovat kohdillaan. Hän pelasi viime kaudella WHL:ssä 19 ottelua torjuntaprosentilla 94,1. Lukema on aivan poikkeuksellinen junnusarjoissa.

– Hän on todella iso, atleettinen ja kilpailullinen. Monet ajattelevat, että hän on WHL:n paras maalivahtilupaus sitten Carey Pricen, NHL-toimittaja Bob Stauffer arvioi.

Cossaan verrattu Price varattiin aikanaan oman tilaisuutensa viidentenä pelaajana. Tässä vaiheessa Cossan odotetaan tipahtavan kärkikymmenikön ulkopuolelle.