NHL:n ”suomalaisjoukkue” tyrmäsi Winnipeg Jetsin ja eteni jatkoon – tulikuuma sankari iski itsensä Saku Koivun peesiin

© Kuva: Getty Images

Joel Armian, Jesperi Kotkaniemen ja Artturi Lehkosen tähdittämä Montreal Canadiens on ottanut NHL:ssä Winnipeg Jetsistä pudotuspelien toisella kierroksella jo neljännen voittonsa. Se irtosi tiistaiyönä jatkoerässä luvuin 3-2 Habsin edetessä ottelusarjan voittoon murskaavasti kiinnityksin 4-0.

Suomalaistrion joukkue sijoittuu siis NHL:ssä tällä kaudella neljän parhaan joukkoon.

Sinivalkoisista pelaajista yöllä tehoille nousi sekunnin päälle 16 minuuttia pelannut, ja 2-0-maalin niitannut Lehkonen. Armia sai vastuuta päälle 11 minuuttia, Kotkaniemi kellotti peliaikaa reilun vartin.

Voittomaalin iski ensimmäisen jatkoerän alkuun Tyler Toffoli, joka kasvatti pudotuspelien pisteputkensa jo kuuteen peliin. Scarboroughissa syntynyt Los Angeles Kingsin Stanley Cup -voittaja nousi samalla Saku Koivun peesiin putken ollessa nyt Habsin seurahistorian toiseksi pisin pudotuspeleissä 25 viime vuoden aikana. Koivu takoi pinnoja seitsemässä peräkkäisessä matsissa vuonna 2008.

Montreal kohtaa 3. kierroksella joko Vegas Golden Knightsin tai Colorado Avalanchen. Jos vastaan tulee jälkimmäinen, nähdään Stanley Cupin finaalissa pakosti suomalaisia, sillä Avsin tähtiin kuuluvat Joonas Donskoi ja Mikko Rantanen.