JoKP vahvisti joukkuettaan rovaniemeläislähtöisellä hyökkääjällä. Aatu Luusuaniemi siirtyy joensuulaisjoukkueeseen ensi kaudeksi.

Kyseessä on entinen huippulupaus, sillä hänet valittiin muun muassa Suomen parhaille 15-vuotiaille tarkoitetun silloisen Huippu-Pohjolan leirin tähdistöön. Tämän jälkeen Luusuaniemi kävi alle 16-, 17-, 18-, 19- ja 20-vuotiaiden maajoukkueet läpi, mutta alle 18-vuotiaiden ja alle 20-vuotiaiden MM-kisoihin hän ei päässyt.

Liiga-kokemusta 22-vuotiaalla hyökkääjällä on seitsemän ottelun verran, mutta Mestiksessäkään hän ei tehnyt ainakaan pisteiden valossa mainittavaa läpimurtoa. 23 Mestis-ottelussa Luusuaniemi keräsi tehot 1+3=4, mutta Liigassa ensimmäinen tehopiste antaa vielä odottaa itseään.

Kaksi viime kautta 187-senttinen laituri on pelannut ulkomailla. 2019-20 kului Red Bull Salzburgin akatemian AlpsHL-joukkueessa, kun taas kuluneen kauden Luusuaniemi vaikutti unkarilaisten ja romanialaisten joukkueiden värittämässä Erste Ligassa.

Samalla JoKP teki tärkeän jatkosopimuksen, kun Jussi Tammela päätti jatkaa Joensuussa myös ensi kaudella. 21-vuotias hyökkääjä otti kuluneella kaudella ison harppauksen, kun hän keräsi 30 ottelussa tehot 14+8=22. YJK-kasvatti aloittaa kolmannen kautensa JoKP:ssä.