Carolina Hurricanes venyi NHL:ssä yöllä liki pakkovoittoon, kun joukkue kaatoi Tampa Bay Lightningin 3-2 jatkoerässä kaventaen toisen kierroksen ottelusarjan voitot lukemiin 1-2.

Sebastian Aho oli pelissä elementissään takoen tehot 1+2. NHL:n pudotuspelien pistepörssin kärkipäätä lähentelevä pelaaja takoi urallaan neljännen kerran kolme pistettä yhteen pudotuspeliotteluun lähestyen historiallista temppua. Viidesti vähintään kolme pinnaa latonut Kevin Dineen on enää Ahon edellä Canesin ja Hartford Whalersin historiassa ”pudotuspeleissä eniten kolmen pisteen pelejä” -tilastossa.

NHL Public Relations

@PR_NHL
Sebastian Aho (1-2—3) assisted on the game-winning goal and recorded his fourth career three-point game in the postseason. Kevin Dineen (5) is the only player in @Canes / Whalers history with more in the #StanleyCup Playoffs.

#NHLStats: media.nhl.com/public/news/15…

Petr Mrazek otti maalilla valtavia koppeja. Minulla ei ollut epäilystäkään siitä, etteikö hän olisi hyvä tässä pelissä. Hän antoi meille saumat voittaa, Aho ylisti seuran kotisivuilla kääntäen puheen itsesään kauden ensimmäisen pudotuspeliottelun pelanneeseen vahtiin.

Canes ei jouda kauaa juhlimaan voittoa, sillä pudotuspelisarja jatkuu jo lauantai-iltana Suomen aikaa kello 23.