Herrasmiespalkinto Hurricanesin puolustajalle – nousi samalla harvalukuisten joukkoon

© Kuva: Getty Images

Lady Byng Memorial Trophy jaetaan vuosittain pelaajalle, joka on osoittanut kauden aikana parasta urheiluhenkeä ja herrasmiesmäistä käytöstä yhdistettynä pelin hyvään tasoon. Tällä kertaa palkinto myönnettiin Carolina Hurricanesin puolustaja Jaccob Slavinille.

Slavin on vasta neljäs puolustaja, joka on voittanut kyseisen palkinnon. Aiemmat voittajat ovat Bill Quackenbush, Red Kelly sekä Brian Campbell.

27-vuotias jenkkipakki keräsi äänestyksessä peräti 827 ääntä. Muut jäivät kauas taakse, sillä toiseksi tullut Jared Spurgeon saalisti 223 ääntä ja Auston Matthewsille ääniä kertyi 188.

Slavin pelasi tällä kaudella 52 ottelua pistein 3+12=15. Plus-miinus-tilasto näytti komeaa lukemaa +22. Hän otti kauden aikana vain yhden kahden minuutin rangaistuksen, ja senkin syynä oli pelin viivyttäminen, kiekko katsomoon.