Yllättävä suomalaisnimi nousi tähdistöön NHL-pelissä ja juhli ensimmäistä voittoa kolmeen vuoteen – ”Näytti sen, mihin hän voi kyetä”

© Kuva: Getty Images

Tampa Bay Lightningin suomalaisvahti Christopher Gibson ja Detroit Red Wingsin hyökkääjä Valtteri Filppula olivat sunnuntai-iltana pelatun yön kierroksen pelin suomalaiset. Näistä vahti onnistui hienosti otettuaan 2-1-voittoon päättyneessä pelissä 22 torjuntaa yltäen uransa ensimmäiseen Bolts-voittoon.

Voitto oli kesän 2011 Los Angeles Kingsin kakkoskierroksen 49. varaukselle ensimmäinen liki kolmeen vuoteen. Yöllä pelaaja kuulemma tarttui hetkeen ja etenkin loppuhetkillä kahden miehen alivoimalla hän loisti.

– Pitkään tässä on mennyt. Äijät pelasivat edessäni hyvin, kaikki kunnia heille, NY Islandersissa maaliskuussa 2018 edellisen kerran voittoa juhlinut suomalaismolari hehkutti joukkueen nettisivuilla.

Karkkilalaislähtöinen peluri on ollut melkoinen pelinappula, kun sekä NHL:ssä että AHL:n Syracuse Crunchissa pelejä on kertynyt vyölle yhteensä vain neljä kappaletta tällä kaudella.

– Hän tekee pieniä asioita, joista jotkut saattaisivat valittaa – Gibson sen sijaan on mukana ja maksaa kovaa hintaa päivittäin, Blake Coleman sanoi ensiksi.

– Ei ole helppoa olla taksiryhmässä, eikä hänelle ole kertynyt pelejä. Gibson on ollut kärsivällinen, ja hän on tehnyt duunia ahkerasti. Olen pelannut häntä vastaan nuoruusvuosina, joten tiedän hänen olevan loistava maalivahti. Voimme luottaa Gibsoniin, kun tarvitsemme sitä.

Bolts-luotsi Jon Cooper piti Andrei Vasilevskille huilivuoron tarjonneen, ja ottelussa kolmostähdeksi valitun suomalaisen illasta.

– Gibson näytti sen, mihin hän voi kyetä. Kahdessa ensimmäisessä erässä torjuntoja ei tullut paljoa, mutta kun häntä tarvittiin, hän vastasi huutoon.


50.00 jättikerroin Suomen MM-kullalle!

1. Avaa pelitili Unibetille.
2. Jos ensitalletuksesi on min. 20€, saat 5X10€ ilmaisvedon jos Leijonat ei voita kultaa.
3. Betsaa ja katso! Jääkiekon MM-kisat ovat nähtävissä Unibet TV:ssä.