Kuluva NHL-kausi on ollut Leijonien vuoden 2019 maailmanmestari Jani Hakanpäälle nappisuoritus. Viime kaudella viidessä ottelussa debytoinut tulokas tulee sijoittumaan ihan kärkeen eräässä kovassa tilastossa, kiitos osaksi myös seurasiirron Anaheim Ducksista Carolina Hurricanesiin.

Kun isokokoinen peruspakki pelasi Anaheimissa 42 matsia ja nyt Canesissa vyölle on kertynyt 15 ottelua, on koko kauden ottelumäärä Hakanpäällä jo 57 – vaikka runkosarjassa jokainen joukkue pelaa 56 ottelua.

Peliaikakeskiarvolla 18.01 pelannut Hakanpää on kyllä vastuunsa ansainnut röyhkeällä ja perusvarmalla puolustuspelaamisella. Lisäksi keskisen divisioonan voittaneessa Hurricanesissa St. Louis Bluesin kesän 2014 neloskierroksen 104. varaus sai myös hanansa auki. Anaheimissa saldo oli 0+1, mutta Carolinassa pelaaja paukutti tehot 2+1.

Pelaajan maaleista toinen takasi äskettäin Canesin jatkopaikan.

– Rehellisesti sanottuna fiilis on hyvä. On mukavaa saada kiekko reppuun etenkin, kun tuo maali varmisti meidän pudotuspelipaikan, Hakanpää oli veistellyt vapaasti suomennettuna toimittaja Andrew Schnittkerin mukaan taannoin.

Viime yön 0-5-tappiossa Nashville Predatorsia vastaan Carolinan takalinjoilla reilut 19 minuuttia pelanneen Hakanpään nykyinen joukkue sai runkosarjan jo purkkiin. Pelimäärätilastossa kakkossijaa jakavat 45 pelaajaa, joilla vyöllä on 56 nyt ottelua.

– Olemme erittäin innoissamme Janista – toki tuon maalin takia, mutta myös hänen muusta pelaamisesta. Jani blokkaa laukauksia ja ottaa isoja osumia, hän on loistava lisä tähän, joukkuekaveri Jaccob Slavin hehkutti seuran kotisivuilla Hakanpään osuttua tällä kaudella Nashville Predatorsia vastaan.

Taalaliigan runkosarjassa on jäljellä vielä muutamia otteluita.