Suomalaishyökkääjä pääsee ensimmäistä kertaa irti NHL-pudotuspeleissä – Panthersilta jättiyllätys toiseen osaotteluun

© Kuva: Getty Images

Florida Panthers on nostanut hyökkääjä Juho Lammikon kokoonpanoon joukkueen toista pudotuspeliottelua varten. 25-vuotias ottaa pelikiellossa olevan Sam Bennettin paikan kokoonpanossa.

44 runkosarjaottelua tällä kaudella pelannut Lammikko istutetaan nelosketjun keskelle. Runkosarjassa suomalaishyökkääjä keräsi tililleen viisi pistettä. Tulevan yön ottelu on Lammikon uran ensimmäinen NHL-pudotuspeleissä.

Panthers vaihtaa myös aloittavaa maalivahtia jo ottelusarjan toiseen peliin. Tänään syntymäpäiviään viettävä Chris Driedger ottaa torjuntavastuun Sergei Bobrovskilta. Venäläisvahti päästi maanantaiyönä viisi maalia Tampa Bayn voittaessa ensimmäisen osaottelun.

Driedger pelasi runkosarjassa 23 ottelua. 27-vuotiaan torjuntaprosentti oli mainio 92,7. Kanadalaisvahti voitti pelatuista otteluistaan 14. Minuutit ovat myös Driedgerille hänen uransa ensimmäiset NHL-pudotuspeleissä.