Jeff Carterin kausi 2020-21: Los Angeles Kingsissä 40 peliä pistein 8+11=19, Pittsburgh Penguinsissa 13 ottelua saldolla 8+2=10. Voi kaiketi sanoa, että maisemanvaihdos teki Kingsin kaksinkertaiselle Stanley Cup -voittajalle kutvanaa.

Sentteri latoi perjantaiyönä Pensin 8-4-voitossa neljä maalia Buffalo Sabresin nuottaan. Vaikka 36-vuotias peluri on nähnyt pitkällä urallaan jos jonkinlaista tapausta, on neljän maalin ilta harvinaisuus.

– Kysyin häneltä joukkueen edessä, että onko hän kokenut neljän maalin iltaa koskaan ennen, Penguins-luotsi Mike Sullivan virnuili NHL:n nettisivujen mukaan.

– Olen varma siitä, että hän on tehnyt useita hattutemppuja NHL:ssä. Hän on aivan liian hyvä maalintekijä, luotsi jatkoi nauraen lisäten edelleen:

– Neljän maalin pelistä en ollut varma. Ja Carter sanoikin, että ei, hän ei ollut kokenut neljän maalin iltaa aiemmin – tämä oli hänen ensimmäinen. Joten varmistimme sen, että hän sai kiekot talteen.

Sullivan painotti pelin jälkeen sitä, että neljä maalia iltaan on harvinaisuus – lisäksi edelleen pitää ottaa huomioon kanukin ikä, 36 vuotta.

– Neljä maalia on valtava saavutus. Carterin peli ja ketju – laidoilla Frederick Gaudreau ja Jared McCann – olivat loistavia.

Ihmeissään oli peluri itsekin.

– Ollakseni rehellinen, en tiedä, mitä tapahtui. Kiekko jotenkin vain seurasi minua. Alkoi lumipalloilmiö, seuravaihdon jälkeen liekkeihin päässyt kanadalainen iloitsi.

Carter pääsee nauttimaan pian pudotuspeleistä, jonne Pens yltää heittämällä. Itäisen divisioonan kärkijoukkueella on pelaamatta runkosarjassa enää yksi ottelu.