Ruotsi antoi isän kädestä – karmealla tavalla päättynyt MM-urakka sai suomalaiset surumielisiksi: ”Tulos vie sanat suustani”

© Kuva: Leijonat.fi

Pikkuleijonien taival jääkiekon alle 18-vuotiaiden MM-kisoissa päättyi nololla tavalla, kun pronssiottelusta muodostui lopulta Ruotsin täydellinen juhla. Sinivalkoinen nippu kärsi kamppailussa tyrmäävän 0-8-tappion, ja Ruotsi onnistui maalinteossa laajalla rintamalla. Peräti seitsemän maalia merkittiin eri pelaajalle.

Ottelussa nollapeliin puolestaan ylsi Carl Lindbohm.

Kaikkinensa vahvan turnauksen pelanneen Suomen leirissä tunnelmat olivat perjantaina sellaiset, mitä tulos antaa olettaa.

– Tulos on sellainen kuin se on, ja se vie sanat suustani. Ruotsi pelasi paremmin, ja me olimme sekä henkisesti että fyysisesti aika nollissa emmekä pystyneet haastamaan, leijonaluotsi Petri Karjalainen huokasi Kansainvälisen Jääkiekkoliitto IIHF:n sivuilla.

Kalle Ervasti ei kierrellyt kysyttäessä, että mikä meni vikaan.

– Lähes kaikki. Ruotsi oli paljon parempi.

Suomalaisleiristä ei lähdetty syyttämään maalivahti Aku Koskenvuota, joka oli päästänyt neljä maalia toisen erän alkuun tultaessa.

– Ei tämä ollut hänen syytään. Tämä oli koko joukkueen vika. Minusta tuntui pahalta Akun puolesta, hänellä oli huonoa onneakin, suomalaispeluri Miko Matikka synkisteli.

Pikkuleijonat voitti vuonna 2018 maailmanmestaruuden, mutta 2019 tie nousi pystyyn puolivälierissä. Viime keväänä turnausta ei pelattu koronaviruspandemian takia lainkaan.


Suomi johtaa Belgiaa vastaan 5-0! Jos johto pitää saat eurolla viisikymppiä!

1. Siirry Unibetille.
2. Aseta 1€ panos Suomelle viiden maalin tasoituksella
3.  Jos Suomen johto pitää saat 50€!