NHL:n menestyjiin viime vuosina kuuluneet Boston Bruins ja Washington Capitals ovat tarjoilleet melkoista herkkua pudotuspelien avauskierroksen otteluparissaan. Bruins siirtyi torstaiyönä johtoon voitoin 2-1 vietyään kolmannen pelin numeroin 3-2 toisessa jatkoerässä.

Peli piti sisällään melkoista tunnetta puolin ja toisin. Tapetille nousivat hermostumisten takia niin 35/37 kutia torjunut Bruins-molari Tuukka Rask kuin Capsin 0-1-maalin läväyttänyt venäläiskapteeni Aleksandr Ovetshkin.

Eräässä tilanteessa ilman kypärää ollut Rask hermostui, kun Capsin Garnet Hathaway ajoi maalille aivan suomalaisen naaman eteen Charlie Coylen avustamana. Savonlinnalaiselle ei annettu mesoamisesta ”penalttia”.

Jos oli mestarivahdin raivostuminen jotenkin poikkeuksellinen, niin sitä samaa oli kyllä koitoksen dramaattisen lopun hetketkin. Craig Smith niittasi ratkaisumaalin toisen jatkoerän ensiminuuteilla Washington-vahti Ilja Samsonovin sählättyä maalinsa takana urakalla. Kippari Ovetshkin ei pitänyt tästä lainkaan, vaan venäläinen hakkasi mailansa mäsäksi ja huusi maanmiesvahdin suuntaan taukoamatta.

Bruinsin hyppysissä luvuin 2-1 oleva, neljällä voitolla katkeava sarja jatkuu lauantaiyönä Bostonin kotijäällä.